Kedves Látogató!

Kedves Látogató!

Szeretettel köszöntelek a Halacska Református Óvoda Szivárvány csoportjának blogján. Itt hasznos információkat olvashatsz a csoportunk életével, valamint tervezett programjainkkal kapcsolatban.

2013. július 6., szombat

Március-Április-Május (Tavasz a Szivárvány csoportban)

Megérkezett a tavasz, bár kicsit késett... De annál nagyobb öröm volt, mikor a gyermekekkel már a délutánokat is kint tölthettük el az udvaron.  A homokozókról végre lekerült a ponyva. Az első napokban egy gombostűt sem lehetett volna leejteni, mindenki egysze2rre vette be a rég nem használt homokozókat.
Persze most sem maradhatott el a sok izgalmas program, melyek színesítették napjainkat.
Március 15-én az óvoda együtt tartotta megemlékezését, melyen a kis szivárványok büszkén viselték a héten készült "kokárdavirágukat", és énekelték el éneküket. ("Vígan dalol a madár...")
Hamar eljött a Húsvét is. Beszélgettünk az Úr Jézus feltámadásáról, verssel, énekkel készültünk erre az alkalomra. Idén sem maradhatott el a húsvéti tojásfestés, tojáskeresés, és locsolkodás. Többen olyan versikét mondtak, melyre otthon szüleikkel készültek. Nagy volt az izgalom és bizony senki sem tért haza üres kézzel erről a napról.
Idén májusban a családi kirándulás keretein belül a veresegyházi medveparkba látogattunk el. Előző napokban nagy volt a bizonytalanság, hiszen esős napot ígértek, de Istennek hálát adhatunk a napsütéses időért. Bár többen esőben indultak el otthonukból, mire odaértünk gyönyörű napsütés várt ránk, mely egész nap kísért minket. A macik jókedvvel fogadtak bennünket, még egy kis mézet is elfogadtak tőlünk. :) Tartalmasan telt a nap,több plusz programra is lehetőségünk volt.
Az anyák napi köszöntővel egybekötött évzáró műsor is erre a hónapra esett. A versek, énekek után a Három pillangó című mese előadása következett, majd elbúcsúztunk az iskolába indulóktól, végül pedig verssel, énekkel és virággal köszöntöttük az édesanyákat, nagymamákat.

Erdélyi Ilona: Ima édesanyáért

Édes, jó Istenem hallgasd meg imám.
Álld meg az én drága, édes, jó anyám!

Mily sok jót tett velem, el sem mondhatom,
a nevét imámba belefoglalom.

Addig vagyok boldog, míg ő van velem,
éltesd őt sokáig, s áldd meg Istenem!

Májusi programjaink között volt még a "Szeretethíd" is. Ebben az évben is együtt készülődött az óvoda, hogy részese lehessen ennek a szép hagyománynak. Idén nem csak a gyermekek tevékenykedtek, szülők, nagyszülők is bekapcsolódtak, és együtt szépíthettük óvodánk udvarát.
A mi csoportunk a szemétszedést vállalta el az óvoda környékén. Nagy izgalommal indultunk neki, és nem csak a kezdés volt sikeres, hiszen majdnem két órán keresztül ott volt a gyerekekben a kitartás és aktivitás. Nagyon büszkék voltunk rájuk, minden erejüket beleadták. A délutáni pihenés után újra munkához láttunk, és elültettük a gyerekek által hozott szebbnél szebb virágokat. 


A nyár előtti utolsó közös programunk a budapesti állatkert meglátogatása volt. Nagy izgalom volt bennünk, és a szülőkben is, mivel esőt ígértek a kiszemelt hétfői napra. Nagyon hálásak lehetünk Istennek, mert meghallgatta kérésünket, és bár egész nap komor felhők borították az eget, mégsem esett egy csepp eső sem.




Villamossal és földalattival közelítettük meg úti célunkat. Hamar bejutottunk és már kezdődhetett is a móka. Több mint 4 órát töltöttünk az állatkertben, sajnos mégsem jutott idő mindenre. Na persze ez is épp elég élmény volt egy napra, érezhettük a gyerekeken hazafelé, hogy tele vannak mesélnivalóval a látott állatokról, a fókabemutatóról és az utazásról.

Képeink ide kattintva megtekinthetőek.





És elérkezett a nyár... 
Kívánunk mindenkinek szép, élményekben gazdag nyarat! :)